trender BLOG
Cercetează şi comentează: zvonuri, bârfe, noutăţi din lumea-ntreagă
imaginea utilizatorului trenderiţa Cristiana

Cu usturoiu-n sân

Publicat de trenderiţa Cristiana la 2010 Decembrie 31

vasc

Era normal să avem şi tradiţii care trebuie respectate cu sfinţenie în prag de An Nou, nu? Eu am auzit de câteva, dar nu le respect (aproape deloc). Am să încep cu cele mai cunoscute şi apoi am să te las pe tine să mă mai înveţi altele.

Gălăgia pe care o auzi în miez de noapte de Revelion, petardele, artificiile şi chiotele sunt menite să alunge spiritele rele (asta suţin etnologii români). Asta cu vâscul o ştie toată lumea, nu? Asta cu pupatul: dacă te pupi cu jumătatea ta sub vâsc atunci vă veţi iubi tot anul.

imaginea utilizatorului trenderiţa Cristiana

Un wish list de 2011

Publicat de trenderiţa Cristiana la 2010 Decembrie 31

wish list

Da, bineînţeles că am o listă cu lucrurile pe care doresc să le fac în 2011. Ce, tu nu ai? Trebuie să ai, chiar dacă nu te vei ţine de toate punctele de pe ea.

Pe mine mă va prinde anul nou cu ea în buzunar şi promit să-mi dau toată silinţa să îndeplinesc măcar 10 chestii de acolo. Hai să-ţi arăt cam ce scrie pe lista mea:

imaginea utilizatorului trenderiţa Cristiana

Apps-uri cu "beteală"

Publicat de trenderiţa Cristiana la 2010 Decembrie 29

cut the rope holiday edition

Ştiu că a trecut Crăciunul, dar eu am uitat să vă întreb ceva în timp util. Dar înainte trebuie să am şi o introducere, nu?

În online majoritatea blogurilor şi-au pus beteala, căciula de Moş, clopoţeii sau chiar fulgii de nea. Şi trenderiţa Cristiana are accesoriu în temă 

Şi dacă lucrurile stau aşa în online, de ce n-ar sta aşa şi pe mobile. Câţi dintre voi aveţi smartphone şi câţi dintre voi n-aţi dat un search în App Store sau în Market după cuvântul "Christmas"?

imaginea utilizatorului trenderiţa Cristiana

Cu cetina tot verde

Publicat de trenderiţa Cristiana la 2010 Decembrie 27

brad de craciun din New York

Bradul din imagine este unul dintre brazii împodobiţi în metropola New York. De ce vorbim de bradul de acolo? Nu prea are mare legătură cu ce doresc să vă rog, dar mi-a plăcut mie mult.

Dacă aveţi timp de o plimbare prin centrul oraşului (nu contează în care oraş, pentru că ştiu că sunteţi trenderi adunaţi din toată ţara) vreau să faceţi o poză celui mai frumos brad din locul vostru de baştină. Apoi să vă lăudaţi aici cu el.

imaginea utilizatorului trenderiţa Cristiana

Sărbători şi-n alte ţări

Publicat de trenderiţa Cristiana la 2010 Decembrie 26

taierea porcului

Mă gândeam eu astăzi să vedem cum arată Crăciunul şi în alte ţări. Mă refer la tradiţii, nu la bogăţie sau ornamente. De exemplu, americanii au o chestie cu renii lui Moş Crăciun. La noi mai puţin, pentru că majoritatea ştim că Moşul vine pe jos cu sacul plin de jucării (tehnologice dacă se poate).

Un alt eveniment bine înrădăcinat în cultura şi tradiţia românului este "Tăierea porcului". Pe la alţii nu am prea auzit de asta sau?

Căutând despre tradiţii de prin alte meleaguri am dat peste un articol pe care ţi-l voi pune aici (cu copy-paste pentru că e foarte amplu).

imaginea utilizatorului trenderiţa Cristiana

Ho, ho, ho: Sărbători fericite

Publicat de trenderiţa Cristiana la 2010 Decembrie 25

logo trender

Am un titlu scurt şi la obiect. Asta pentru că e ziua de Crăciun şi nu cred că aţi vrea să citiţi o postare lungă.  E o zi în care se stă cu cei dragi, nu? În care ne bucurăm şi ne simţim bine acasă cu familia sau în oraş cu prietenii. 

Eu nu vroiam decât să vă doresc un Crăciun trenderesc superb, cu multe, multe cadouri (şi materiale şi spirituale). 

 

P.S Să nu uitaţi de mine şi să mai vizitaţi blogul trender. Nu de alta, dar să ne spuneți ce bunătăţi ați găsit sub brad.

imaginea utilizatorului trenderiţa Cristiana

Best Of ...Colinde

Publicat de trenderiţa Cristiana la 2010 Decembrie 24

colindatori

Tu mai deschizi uşa colindătorilor? Întreb şi eu aşa că am auzit că în ultimii ani oamenii nu au fost dispuşi să asculte colinde cântate de necunoscuţi. Cu atât mai puţin să plătească pentru asta. Bine, ar putea să dea nuci şi cozonac colindătorilor, dar nu se pretează, nu?

Mie-mi plac şi chiar aş vrea să-mi bată la uşă în seara de Ajun, dar cam atât. Ce nu-mi place? Să-mi vină colindători cu o săptămână jumătate înainte de Ajunul Crăciunului. Asta nu e deloc ok.