trender BLOG
Cercetează şi comentează: zvonuri, bârfe, noutăţi din lumea-ntreagă
imaginea utilizatorului trenderiţa Cristiana

Carte de bucate: Reţete vegane fără foc

Publicat de trenderiţa Cristiana la 2010 Octombrie 14

carte de bucate

Am oferit o carte şi pe Twitter, unde am dat de trenderul vegetarian dheo care ne-a scris care sunt mâncărurile vegetariene preferate. Aşa că i-am oferit premiul. Cea de-a doua carte rămasă va pleca spre Sara Nistor.

Cu puţină întârziere şi cu scuzele de rigoare anunţăm 3 dintre câştigătoare. trenderiţele ankyy, krad23 şi LauraTeodor se vor putea inspira din cartea de bucate a Ligiei Pop, pentru că sunt câştigătoarele concursului.

!!! Să nu uitaţi să verificaţi adresa din chestionarul de "Date personale" pentru ca premiul să ajungă în siguranţă la voi :)

„Hrana noastră trebuie să fie medicamentul nostru” – Hipocrate

Sub fraza de mai sus se ghidează Ligia Pop în promovarea Dietei Crude sau Mâncării Vegane fără Foc. Dacă nu aţi auzit încă de Ligia Pop am să îţi spun eu.
„Ligia Pop, bucătar specializat în bucătăria vegană fără foc, a adunat într-o carte reţete create personal, cu dorinţa de a împărtăşi şi altora din deliciile acestui fel de alimentaţie numită frumos: Dieta Crudă.

 

Sau mai bine o lăsăm chiar pe ea să se descrie cum o face, de altfel, şi pe Facebook: „ Sunt raw vegan chef (bucătar specializat în alimentaţia vegană fără foc), autoare, blogger şi profesoară de pian. Am scris o carte: "Reţete Vegane Fara Foc", prima carte din România care prezintă în exclusivitate reţete raw vegan.”

 
Şi acum să-ţi spun de ce îţi povestesc asta: pentru că avem 5 cărţi cu “Reţete Vegane Fără Foc” scrise de Ligia, pe care le poţi primi de la noi.
Da, trebuie să faci ceva pentru a primi cărţile, dar promitem să nu fie greu.
Trebuie să încropeşti câteva reţete fără foc cu următoarele ingrediente:
 
(seminţe de dovleac, ardei roşu, roşii, dovlecei, vinete, seminţe de floarea soarelui, pătrunjel, nuci, spanac, morcov)
 
Trebuie să foloseşti cel puţin un ingredient din cele enumerate mai sus, în reţeta ta şi neapărat să fie gătite fără foc. Poţi chiar să încerci să o şi pui în practică şi să ne trimiţi poze pe adresa: contact [@] trender.ro. Toate astea până în 24 octombrie.
 
!!!Pentru a participa la concurs trebuie să ai cont trender. Propunerile de reţete trebuie scrise in comentariile la acest articol!
 

Pentru mai multe detalii despre Ligia

accesaţi blogul Ligiei sau pagina de FB.

 
Spor la gătit vegan şi la trăit sănătos!

 

10 Păreri

imaginea utilizatorului Anonim

Postat de simona_totmairaw (Neverificat) în Noiembrie 23, 2010 - 19:37

Am luat si eu cartea Ligiei si am testat cateva retete... Acum ramane sa caut un deshidrator pentru a face niste painici raw...

imaginea utilizatorului Anonim

Postat de Produse Naturiste (Neverificat) în October 28, 2010 - 14:54

Am incercat si eu! E minunata reteta, o recomand!

imaginea utilizatorului Anonim

Postat de Teo Muntean (Neverificat) în October 27, 2010 - 21:16

Mai in gluma, mai in serios, daca facem "copy & paste" si punem toate aceste ingrediente impreuna:
"seminţe de dovleac, ardei roşu, roşii, dovlecei, vinete, seminţe de floarea soarelui, pătrunjel, nuci, spanac, morcov"
iese o salata de cruditati pe care eu o savurez cu mare placere!
Teo

imaginea utilizatorului Anonim

Postat de tarc bebelus (Neverificat) în October 27, 2010 - 17:10

Ar trebui sa devin si eu vegetariana!

imaginea utilizatorului ankyy

Postat de ankyy în October 19, 2010 - 22:32

Rulouri de dovlecei cu pasta de rosii

Ingrediente pentru pasta de rosii:
2 cani de rosii feliate uscate la soare
2 cani de nuci macadamia
2 crengute de busuioc
sare dupa gust

Se pun intr-un castron rosiile uscate la soare si se adauga apa cat sa le acopere. Se lasa 2-3 ore la inmuiat, apoi se scurg, pentru a inlatura excesul de apa.
Nucile macadamia se dau la robot, adaugand pe rand rosiile inmuiate. Se condimenteaza cu sare si busuioc.

Se curata 2 dovlecei de coaja si se taie pe lungime felii foarte foarte subtiri. Se ung feliile cu pasta de rosii si se ruleaza spre interior. Se fixeaza cu o scobitoare ca sa nu se desprinda.

Pofta buna :)

imaginea utilizatorului ankyy

Postat de ankyy în October 19, 2010 - 21:12

Salata de vara

Ingrediente:
500 g rosii cherry
200 g masline verzi
200 g spanac
1 avocado
sare dupa gust
1 lingura suc proaspat de lamaie
1 lingura ulei de masline

Mod de preparare: Se pun intr-un bol rosiile, maslinele, avocado si spanacul (daca sunt frunze mai mari se rup sau se taie), se adauga sarea, uleiul de masline si sucul de lamaie si se amesteca. Se serveste ca atare, sau cu un dressing deasupra.
Pofta buna!

imaginea utilizatorului krad23

Postat de krad23 în October 16, 2010 - 18:17

Salata de broccoli

Salata:

1-2 broccoli (cubulete)
1/2 ceapa rosie (maruntita)
1/2 cana stafide
1/2 cana caju crud (sfaramat)
1 lingura seminte de floarea soarelui
1/2 lingura seminte de dovleac

Dressing:

otet
maioneza
zahar brun

Cantitatile sunt mai mult dupa gustul fiecaruia, eu le pun dupa ochi..

imaginea utilizatorului MarcelaDiaconu

Postat de MarcelaDiaconu în October 15, 2010 - 00:24

chiar ca pare delicioasa reteta. trebuie sa ma gandesc si eu la ceva/una

imaginea utilizatorului дℓąyид

Postat de дℓąyид în October 14, 2010 - 16:05

@LauraTeodora: yummy...suna bine :)

imaginea utilizatorului LauraTeodora

Postat de LauraTeodora în October 14, 2010 - 11:51

Eh, este placut sa vezi, ca amator de retete inventate cu ce mai ai prin frigider si prin dulapior, ca ingredientele acestea sunt frumos aranjate pentru a te ajuta.

Buuun, sa trecem la reteta mea care va consta doar din text, trimisa din camera mea de camin de unde nu-mi permit sa o pun in practica, desi per total, este o reteta usoara, simpla si sanatoasa.

Salata crunchy:

Ingrediente:
spanac
2 rosii medii
2 morcovi, tot medii
1 ardei rosu, 1 ardei galben
o ceasca de nuca
jumatate de ceasca de seminte de floarea soarelui
ulei de masline
otet balsamic
rozmarin

Mod de preparare:
Spalam toate legumele. Spanacul vine rupt cu mana in bucatele potrivite, rosile taiate semiluna, ardei vin ciopliti in cubulete viu colorate, iar morcovul facut fidelute subtiri pe razatoare.
Legumele vin puse intr-un castron. Peste ele se adauga semintele de floarea soarelui si nuca, usor maruntita cu cutitul. Se potriveste viitoarea salata cu ulei de masline si otet balsamic, iar la final se presara rozmarin sau alte condimente mediteraneene, dupa propriul gust.

Bon appetite! :)

Scrie-ţi părerea:

Salvează Previzualizează Renunţă
  • Adresele de websiteuri şi adresele de e-mail se transformă automat in linkuri.
  • Taguri HTML permise: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt setate automat.

Mai multe informaţii despre opţiunile de formatare.